Beluga – syberyjska jakość doceniona na całym świecie

Beluga weszła na rynek wódek premium w 2003 roku, podbijając konkurencję uniwersalnym smakiem i wysoką jakością. Jaki jest sekret tej jednej z najpopularniejszych wódek wśród konsumentów rynku premium?

Po pierwsze – to na pewno doświadczenie. Najlepsi gorzelnicy połączyli 100 lat doświadczenia, przekazywanego z pokolenia na pokolenie z nowoczesnymi technologiami. Z tego powodu zdecydowano się na unikalny, nawet 90-dniowy okres leżakowania, mający wyciągnąć z Belugi to, co najlepsze.

Po drugie – składniki. Beluga produkowana jest na bazie najczystszego spirytusu słodowego, uzyskiwanego w procesie naturalnej fermentacji ziarna wolnego od zanieczyszczeń przemysłowych, pozyskanego z regionu zachodniej Syberii. Bazą do stworzenia tego dzieła, jest czysta woda artezyjska ze studni o głębokości 300 metrów. Filtracja piaskiem kwarcowym i srebrem pozwala natomiast na uzyskanie wodzie krystalicznej czystości.

Po trzecie – estetyka. Butelki Belugi wyróżniają się na tle konkurencji jakościowym i ekskluzywnym wykonaniem. Zaprojektowane przez francuskich designerów, zachwycają swoim wyglądem czystego szkła kryształowego oraz metalowym symbolem ryby Beluga. Jak wiadomo – konsumujemy także oczami.

Po czwarte – branding. Oprócz smaku, jakości oraz estetyki, należy wziąć pod uwagę również sposób promocji alkoholu i asocjacji z nim związanych. Beluga, czy „po naszemu” – Bieługa, to ryba z gatunku jesiotrowatych, z ikry których powstaje jeden z najdroższych, czarnych kawiorów na świecie. Ustawiając Belugę już od początku obok produktów najwyższej jakości, w świadomości konsumenta buduje się naturalne skojarzenie jej z dobrami luksusowymi.

Beluga Siberian Express

Składniki:

Beluga Noble 40 ml

Sok/puree z rokitnika 30 ml

Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy 60 ml

Sok z cytryny 20 ml

Gorąca woda 20 ml

Dekoracja:

Gałązka rozmarynu

Przygotowanie:

Włóż wszystkie składniki do rondla i podgrzej. Przelej koktajl do szklanki przeznaczonej do ciepłych napojów. Udekoruj kawałkami pomarańczy i gałązką rozmarynu.

Jak natomiast smakuje sama Beluga? Jest to wódka świetna na każdą okazję. Jej nienarzucający się i delikatny smak pozwala, by wykorzystać ją jako bazę do koktajli, ale także do samoistnej konsumpcji, która „nie odrzuca”. Jej obecność na stole podnosi wyjątkowość spotkania i rangę okazji. Jest to także świetny prezent, szczególnie w jednej z limitowanych wersji, na przykład Gold Line z ręcznie wykonanym, metalowym symbolem ryby Beluga.

Beluga Collins

Składniki:

Beluga Noble 50 ml

Syrop z czarnego bzu 20 ml

Sok z cytryny 20 ml

Woda sodowa 50 ml

Dekoracja:

Gałązka rozmarynu

Przygotowanie:

Wlej 50 ml Beluga Noble do długiej szklanki. Dodaj syrop i sok z cytryny. Wrzuć kilka kostek lodu. Wypełnij wodą sodową i wymieszaj. Na koniec, udekoruj gałązką rozmarynu.

To zresztą nie tylko opinia ludzi z marketingu. Belugę uwielbiają na całym świecie. Nie wstydzą się jej takie gwiazdy jak Jennifer Lopez czy Jason Derulo, pokazując, że jest to coś, co pije się także „na salonach”.

Sprawdź najnowsze oferty oraz nowe smaki Belugi na:

https://www.stock-polska.pl/pol/pl/brands/49/wdki_czyste/515/beluga

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin

Advertising

Więcej artykułów

Jarosław Buss – o inwestowaniu w whisky 

We współczesnych, bardzo zmiennych, czasach inwestorzy poszukują nowych klas aktywów oraz możliwości dywersyfikacji swojego portfela. Coraz częściej swoją uwagę kierują w stronę alkoholi mocnych, wśród

Innowacyjna whisky z Glasgow

Kiedy wszystkim miłośnikom whisky wydawało się, że w ich świecie nie można już konsumenta niczym zaskoczyć, pojawiła się ta limitowana edycja szkockiej, która pozwala odkrywać

Przy fińskim jeziorze z Finlandią

Wyobraźmy sobie taką scenerię. Przyjemnie chłodny wieczór, ognisko, jezioro. Grupa znajomych, śmiech i rozmowy do późna. Skąd ten pomysł? Cóż, tak w Finlandii wygląda wypoczynek.